Curățarea rîulețului Țiganca în beneficiul locuitorilor sectorului Ciocana

Ca consecință a revărsării albiei râulețului „Țiganca” în urma ploilor abundente, inundând străzile Alcedar, Haiduc Bujor, Arionești, Colonița, către administrația publică locală au parvenit multiple adresări ale cetățenilor referitor la remedierea urgentă a situației.

Așadar, la indicațiile Primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban și în temeiul dispoziției nr. 01-5/90 din 13 iulie 2020 a Pretorului sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, de către agentul economic S.R.L. „Radeva-Grup” au fost executate lucrări de curățare a albiei râulețului „Țiganca”.

Ca rezultat, putem constata, că s-a lucrat timp de 64 ore, pe o lungime de circa 950 metri, inițial, au fost pregătite căile de acces pentru autospeciale, apoi s-a lărgit albia între 0,5 – 2 metri, s-a adâncit cu 0,7 – 1,3 metri, au fost evacuați circa 125 metri cubi de nămol. O bună parte de nămol a fost folosit la formarea unui dig de protecție pentru evitarea posibilelor inundații, iar o altă parte de nămol a fost depozitat pentru uscare, ca ulterior să fie utilizat de către Asociația de gospodărire a spațiilor verzi.

La finele acestor lucrări, a fost salubrizat tot teritoriul adiacent cu evacuarea a trei rute de resturi de crengi, plastic, prundiș, etc.

Concomitent, Pretura sectorului Ciocana a inițiat montarea parapetelor la podul din str. Industrială, care traversează acest râuleț în scopul diminuării riscurilor asupra vieții și sănătății persoanelor care circulă în zona respectivă.

Mulțumim tuturor pentru implicare!