Curățarea rîulețului Țiganca în beneficiul locuitorilor sectorului Ciocana

Ca consecință a revărsării albiei râulețului „Țiganca” în urma ploilor abundente, inundând străzile Alcedar, Haiduc Bujor, Arionești, Colonița, către administrația publică locală au parvenit multiple adresări ale cetățenilor referitor la remedierea urgentă a situației.

Așadar, la indicațiile Primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban și în temeiul dispoziției nr. 01-5/90 din 13 iulie 2020 a Pretorului sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, de către agentul economic S.R.L. „Radeva-Grup” au fost executate lucrări de curățare a albiei râulețului „Țiganca”.

Ca rezultat, putem constata, că s-a lucrat timp de 64 ore, pe o lungime de circa 950 metri, inițial, au fost pregătite căile de acces pentru autospeciale, apoi s-a lărgit albia între 0,5 – 2 metri, s-a adâncit cu 0,7 – 1,3 metri, au fost evacuați circa 125 metri cubi de nămol. O bună parte de nămol a fost folosit la formarea unui dig de protecție pentru evitarea posibilelor inundații, iar o altă parte de nămol a fost depozitat pentru uscare, ca ulterior să fie utilizat de către Asociația de gospodărire a spațiilor verzi.

La finele acestor lucrări, a fost salubrizat tot teritoriul adiacent cu evacuarea a trei rute de resturi de crengi, plastic, prundiș, etc.

Concomitent, Pretura sectorului Ciocana a inițiat montarea parapetelor la podul din str. Industrială, care traversează acest râuleț în scopul diminuării riscurilor asupra vieții și sănătății persoanelor care circulă în zona respectivă.

Mulțumim tuturor pentru implicare!

altele