Cum a sărbătorit sectorul Ciocana Hramul orașului Chișinău

    Hramul înseamnă nu numai pregătiri şi mese încărcate cu bucate, dar şi momente de suflet, de satisfacţie, odihnă activă pentru toți, având  menirea să facă sărbătoarea  cât mai atrăgătoare şi memorabilă. De aceea, Pretura sectorului Ciocana se îngrijeşte permanent ca, ajungând la o zi de sărbătoare, orăşenii şi oaspeţii lor să aibă unde ieşi, ce vedea, la ce participa şi să le rămână amintiri pentru mai mult timp.

     Evenimentele dedicate Hramului orașului au început cu sunete de clopote si serviciu divin în lăcașurile de cult din sector.

     Startul programului cultural  a fost dat la ora 12.00  pe aleea bd. Mircea cel Bătrân  cu participarea  colectivelor și artiștilor din sector, care şi-au demonstrat în scenă talentele şi aptitudinile pentru a bucura  spectatorii  cu dansuri, cântece şi melodii dedicate oraşului drag.

Un moment impresionant, care a întregit sărbătoarea, l-a constituit prezenţa domnitorului Mircea cel Bătrân, scenetă teatralizată de actorii de la Teatrul „Guguță” și Clubul de Hipism “Sparta”.

    Locuitorii și oaspeții orașului au avut posibilitatea să admire expozițiile meșterilor populari dar și să se delecteze cu masterclass-uri.

    Felicitări însoţite de urări de sănăte, pace şi prosperitate a adresat locuitorilor   cu ocazia sărbătorii “Hramul oraşului Chişinău” dna Sinilga ŞCOLNIC, Pretorul sectorului Ciocana. “Suntem mândri că avem în sector oameni frumoşi, talentaţi şi   deştepti. Ne bucurăm pentru colaborarea permanentă şi fructuoasă între APL şi institiuţiile din teritoriu, care îşi consolidează eforturile pentru a implementa  idei şi acţiuni interesante întru binele comunităţii” a menţionat dna pretor.

   Sărbătoarea a culminat cu un spectacol excepțional oferit de ansamblul etno-folcloric “PLĂIEȘII”, care a prilejuit spectatorilor delectare sufletească, dispoziţie şi voie bună.

    Cu un mesaj de felicitare în fața publicului a venit dl Ion CEBAN, Primar General al municipiului Chișinău.

    Pe parcursul zilei voluntarii de la CLT Ciocana și IȘPCA au  îndemnat orășenii   să respecte cu stricteţe recomandările Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău, precum şi toate recomandările impuse de instituţiile abilitate vizavi de pandemia de Covid-19,  asigurându-i  cu echipamentul necesar.