Activitățile care s-au desfășurat în cadrul proiectului social-cultural de weekend „Dialog social cu chișinăuienii” au avut drept scop promovarea valorilor artistice autohtone, stimularea interesului publicului pentru odihna ân aer liber, participarea la diverse activități culturale.
Panorama Chișinăului, str. Maria Drăgan, la 26 iunie current, a fost gazda unui Program artistic „Muzică și dans pentru Ciocana” cu participarea Asociației Obștești Centrul de Dans-Vocal „Sisters and Brothers”, în cadrul căruia locuitorii pe parcursul a două ore au avut parte de muzică live, dansuri energice interpretate de discipolii asociației. Publicul a rămas încântat de prestația tinerilor, de modul individual al fiecărui participant de a aduce frumosul în sufletele oamenilor.
În continuarea proiectului municipal, la 27 iunie, publicul din sector a fost martorul unui alt eveniment – „Provocările verii”. Biblioteca, ca Centru Comunitar în serviciul comunității, este mereu aproape de utilizatorii săi, alături de locuitorii sectorului Ciocana cu diverse activități, evenimente, servicii.
Organizatorii, Pretura sectorului Ciocana și Biblioteca „Transilvania”, filială a Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”, au ținut cont de multe lucruri importante, mai ales pentru micii cetățeni în creștere: siguranța pe străzile orașului prin trainingul „În drum spre casă”. Joc de încredere și maximă confidențialitate ce anticipă diferite situații de risc/pericol cu informații utile copiilor, pentru ca ei să poată elabora strategii de soluționare a acestor situații și cu exersarea diferitor tipuri de reacții la factori de risc. O relaxare colorată a fost și master class-ul „Confecționarea trandafirilor” realizat de Tatiana Donțu pentru publicul de diferite vârste, doritori de a îmblânzi această tehnică originală de naștere a superbelor flori. Un moment inedit a fost prezentarea cărții „Poveștile romilor” de autorul Ion Duminică, Șeful Centrului de Etnologie, Institutul Patrimoniului Cultural.
Ne-au minunat participanții și prin recitalul de poezie „Dedicație pentru Chișinău” și desigur prin concursul „Cel mai expresiv cititor”. Prin lectura în aer liber publicul a vizionat povești digitale din seria „Străzile Ciocanei povestesc…”. Pe unda muzicii am fost în compania unei adolescente-vedete Loredana Certan. Dar ce fel de eveniment fără expoziție de carte? Un punct informativ cu colecțiile copilăriei a fost și expoziția de carte „Cartea, Biblioteca și cititorul”. A fost un eveniment interesant ce a culminat cu îndulcirea și decorarea celor mai buni participanți cu diplome pentru participare în concursul „Cel mai expresiv cititor” în cadrul proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”.