Compensarea cheltuielilor la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău

    Pretura sectorului Ciocana informează că persoanele social-defavorizate din municipiul Chișinău pot depune cereri privind compensarea cheltuielilor la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice pentru sezonul rece 2020-2021.

    Beneficiari ai compensaţiilor sunt familiile a căror venituri (pentru 12 luni precedente de la data depunerii cererii) sunt mai mici de 3000 lei / lună pentru fiecare persoană.

    Ca excepție, pot beneficia de compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice familiile tinere din municipiul Chișinău, al căror venitul global mediu lunar pentru 12 luni precedente de la data depunerii cererii nu va depăși 5000 lei per persoană.

    Se stabilesc compensații în mărime de 100 lei pentru fiecare apartament din blocurile dotate cu plite electrice conform proiectului inițial, indiferent de venitul familiei, conform procedurilor cuprinse în pct. 30, 31 și 32 ale Regulamentului.

    Se stabilește că persoanele defavorizate din municipiul Chișinău, care au beneficiat de compensații în sezonul rece precedent, vor beneficia de aceste compensații în sezonul rece curent (2020-2021), cu condiția corespunderii criteriilor stabilite în Regulamentul privind compensarea cheltuielilor pentru persoanele defavoizate din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice. Comisiile din cadrul perturilor de sector vor verifica listele persoanelor care au beneficiat de compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice în sezonul rcce 2019-2020 și, în cazul corespunderii acestor criterii stabilite, vor decide acordarea compensațiilor pentru sezonul rece 2020 -2021.

    Cei care în perioada rece 2019-2020 nu au beneficiat de compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice pot beneficia de compensații în baza cererii-tip înaintate la Pretura sectorului Ciocana.

   Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

    Cererile pentru acordarea compensaţiei pot fi depuse până la încheierea sezonului de încălzire.

    Ședința Comisiei privind compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale va avea loc în fiecare zi de miercuri între orele 9.00 – 12.00.

https://www.chisinau.md/doct.php?l=ro&idc=408&id=32264&t=/Consiliul/Activitatea-Consiliului/Decizii-CMC/Decizia-nr-221-din-22-decembrie-2020-Despre-operarea-de-modificari-in-Decizia-Consiliului-municipal-Chiinau-nr-156-din-22122017-Cu-privire-la-aprobarea-Regulamentului-privind-compensarea-cheltuielilor-pentru-persoanele-defavorizate-din-municipiul-Chiinau-la-efectuarea-platilor-pentru-serviciile-comunale-i-resursele-energetice

Pentru a descărca declarația apăsați aici - Declarație pe propria răspundere.