Comemorarea victimelor catastrofei de la Cernobîl

  Comemorarea victimelor catastrofei de la Cernobîl este marcată anual pe 26 aprilie. Anul curent se împlinesc 37 ani de la producerea celui mai grav accident nuclear din istoria omenirii, care a ucis mii de persoane şi a expus alte câteva milioane la radiaţii periculoase. Efectele cataclismului au avut urmări dramatice asupra oamenilor, animalelor și mediului înconjurător.

  Sub egida Primarului General Ion Ceban, în semn de recunoștință, Pretura sectorului Ciocana a desfășurat o activitate socială pentru eroii lichidatori ai consecințelor catastrofei.

  În cadrul evenimentului memoria camarazilor a fost consemnată printr-un minut de reculegere. De asemenea, participanții au beneficiat de colete cu produse alimentare acordate de Primaria Municipiului Chișinau în parteneriat cu Asociația pentru susținerea inițiativelor comunitare și sportului.

  Funcționarii Autorității publice locale au exprimat cuvinte de gratitudine pentru sacrificiul și eroismul concetățenilor noștri în acțiunile de lichidare a consecințelor accidentului nuclear.

  Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, apreciază colaborarea strânsă cu AO „Cernobîl”, ce are un rol vădit în diverse activități organizate la nivel de sector. „Exemplul compatrioților noștri este o lecție de patriotism și probitate morală pentru generația tânără. Sunteți adevărați eroi și meritați toată susținerea și atenția pentru a vă bucura de zile lungi cu sănătate și pace”.