Comemorarea eroilor căzuți în războiul din Afganistan

   Ziua de 15 februarie 1989 va rămâne pentru totdeauna o pată neagră în istorie, în care a fost pus capăt unui război sângeros, care a răpit mii de vieți omenești.

  Astăzi în municipiul Chișinău, conducerea Parlamentului, reprezentanţi ai Guvernului și autorităţilor publice locale, militarii, precum și veteranii de război, au depus flori la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire” din sectorul Râşcani al capitalei.

   În contextul consemnării a 33 de ani de la  retragerea contingentului trupelor sovietice din Afganistan, pe parcursul anului curent în sector vor fi organizate  expoziții tematice, activităţi educativ-patriotice, ceremonii de comemorare, competiții sportive, concursuri, întâlniri ale veteranilor cu tinerii din instituțiile de învățământ și Consiliul Local de Tineret.

     Sinilga ȘCOLNIC, Pretorul sectorului Ciocana, exprimă respect și recunoștință  față de veteranii care au dat dovadă de curaj, bărbăție și rezistență în timpul războiului din Afganistan. Este de datoria noastră de a cultiva tinerilor calități precum, curajul, patriotismul și devotamentul față de Patrie.

     Veșnică memorie celor căzuți în război…

     Cinste și onoare veteranilor rămași în viață!