Colaborare de bun augur cu Platforma Națională a Tinerilor

    Unul din obiectivele prioritare ale Preturii sectorului Ciocana este colaborarea cu organizații și instituții, agenți economici, ONG-uri, etc.

    Astfel, Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă a venit cu propunerea de a realiza mai multe acțiuni în parteneriat cu APL.

    În acest context, a avut loc o ședință comună cu președintele platformei, Roman Andriiv, și Tatiana Ciobanu, specialist principal, Secția cultură, tineret și sport a preturii, în care au fost abordate direcțiile de colaborare, precum și activitățile ce ar urma să fie realizate în decursul Zilelor Tineretului în sectorul Ciocana.

    Prin urmare, la 13 noiembrie, ora 1200, se va desfășura Masa Rotundă cu tinerii și reprezentanții diferitor structuri ale statului pe tema „Problema Bullingului. Programe și acțiuni ce ar trebui realizate de autoritățile publice pentru combaterea și prevenirea acestui fenomen”.

      La 14 noiembrie, ora 1200 va fi organizat Training pe argumentare și dezbateri.

     La 20 noiembrie, ora 1300 va avea loc Dezbaterea Publică „AP crede că ratificarea Convenției de la Istanbul va rezolva problema violenței domestice”.

    Acțiunile vor fi realizate în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana, Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă și Asociația Națională a Dezbaterilor Academice și se vor desfășura în sediul preturii.

   Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, apreciază implicarea activă a tinerilor în procesul decizional al administrației publice locale și susține inițiativele Platformei Naționale a Tinerilor pentru Participare Activă în speranța unei colaborări strânse și fructuoase în continuare.