Citim, apreciem, promovăm

  Ziua de naștere a marelui scriitor Grigore Vieru a devenit și Ziua Națională a Lecturii, un prilej de a-i citi, reciti, de a-i aprecia și memora frumoasele poeme, care sunt în consonanță cu aspirațiile multor inimi însetate de sublim.

  Astfel, la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, catedra Discipline Umaniste, a organizat un cenaclu literar cu genericul „Citim, apreciem, promovăm...”. Elevii au asistat la un frumos recital poetic, conectându-se interdisciplinar la valorile marilor scriitori Grigore Vieru, Mihai Eminescu, Alexandr Pușkin, care au cântat atât de tandru și duios sentimentul iubirii.

  Contextul a fost potrivit pentru înmânarea diplomelor laureaților festivalului național „Floarea omeniei” și aprecierea efortului depus de participanți.

  Mesajul transmis: lectura nu are naționalitate, nu are vârstă, nu are hotare – a fost și va rămâne ,,o frumoasă și de folos zăbavă” (Miron Costin).

  Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, susține parteneriatul cu Centrul de Excelență în Energetică și Electronică și încurajează apropierea tinerilor de carte, care are nenumărate beneficii pentru o dezvoltare integrală și armonioasă în societate.