Campionatul la șah seniori

  Socializarea la  vârsta de după șaizeci - ar fi părut o formulă de neimaginat și chiar paradoxală cu câțiva ani în urmă. Actualmente însă, implicarea socială a vârstnicilor este cât se poate de firească. În nordul Moldovei, bunăoară, în multe localități s-au constituit cluburi ale pensionarilor pe care îi unește interesul pentru țesut, meșteșugărit, cântec și alte activități care îi determină să iasă din casele lor și să se simtă de folos societății.

  În sectorul Ciocana al capitalei, în susținerea convingerii Primarului General al municipiului Chișinău Ion CEBAN, că implicarea pensionarilor în viața social reduce situațiile de discriminare pe criteriul de vârstă și că, socializarea este cel mai bun leac pentru griji și bolile de care suferă mulți vârstnici, s-a organizat și desfășurat Campionatul la Șah între seniori.

  „Sportul minții”, așa cum este considerat jocul de șah, a adunat în sala festivă a Preturii sectorului Ciocana   membrii Uniunii Pensionarilor din sector pentru a-și demonstra măiestria la acest joc intiligent. 20 de participanți, conform regulamentului FIDE la categorie individuală au mutat figurile pe tabla de șah, până nu au ajuns la învingere  cu  finalul „Mat”. Au fost emoții, înfrângeri, până la urmă a câștigat bunăvoința și spiritul de echipă.

   Pretorul sectorului Ciocana Sinilga ȘCOLNIC susține promovarea modului sănătos de viață și ocuparea timpului liber a persoanelor în etate prin incluziunea lor socială. În acest context a oferit diplome de gratitudine și cupe învingătorilor I-ei ediții a Campionatului sectorului la șah între seniori. Desemnarea celor mai puternici șahiști va fi posibilă pentru participare la Campionatul municipal.

  Pretura sectorului Ciocana și în continuare va organiza competiții sportive și de agrement pentru persoanele vârstnice din sector. Putem să fim utili la orice vârstă!