Campania de prevenire a cancerului de col uterin

   Primaria municipiului Chișinău, în comun cu subdiviziuile de profil, susține al doilea an Campania de prevenire a cancerului de col uterin, dar și alte acțiuni care vizează sănătatea populației din municipiu pe diferite categorii de vârstă.

   Conform statisticilor, zilnic, cel puțin o femeie din Republica Moldova este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar odată la 3 zile o persoană din republică decedează de această maladie.

   În perioada 22-28 ianuarie, în toate instituțiile de asistență medicală primară din Chișinău vor avea loc acțiuni de informare, ateliere și sesiuni de educație și sensibilizare, pentru a responsabiliza populația feminină să efectueze testul citologic, în scop profilactic, odată la 3 ani.

    Pretura sectorului Ciocana își propune să informeze un număr cât mai mare de populație pentru a contribui o viață de calitate și în siguranță, precum și de a spori rata de depistare precoce a patologiilor oncologice.

   Campania de prevenire a cancerului de col uterin în municipiul Chișinău se desfășoară în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).