Campania de informare Vaccinează-te, protejează-ți copiii și viitorul lor!

   În contextul pandemiei de COVID-19 Primăria municipiului Chișinău a lansat campania de informare „Vaccinează-te, protejează-ți copiii și viitorul lor!” pentru angajații de învățământ general din municipiu.

   Această acțiune este desfășurată de către Direcția generala educație, tuneret și sport în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și are menirea de a informa societatea civilă despre importanța și beneficiile vaccinării.

   Astfel, azi, 06 iulie 2021, în incinta Preturii sectorului Ciocana s-a desfășurat ședința cu conducătorii instituțiilor de învățământ, la eveniment fiind prezentă viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, și șeful adjunct al Direcției generale educație, tinere și sport, Andrei Pavaloi.

     Dumnealor au îndemnat cadrele didactice dar și întreaga comunitate, de a accepta vaccinarea, aceasta fiind o oportunitate de a rupe lanțul epidemiologic și de a evita un nou val de îmbolnăviri, iar pentru angajații instituțiilor de învățământ înseamnă desfășurarea în siguranță a procesului educațional în noul an de studii.

   Doamna Angela Paraschiv, Conferențiar universitar, șefa Departamentului Epidemiologie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, a oferit celor prezenți un șir de argumente despre necesitatea vaccinării și combaterea informațiilor false care împiedică limitarea pandemiei.