Atenție! Cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii

Pretura sectorului Ciocana atenționează locuitorii în  contextul avertismentelor de schimbare bruscă a vremii în perioada 7-10  ianuarie 2024 şi emitere a codului portocaliu de cădere a  precipitațiilor abundente.

Serviciile municipale vor monitoriza situația și sunt pregătite pentru a interveni la necesitate. 

În acest context intervenim cu un apel către locuitorii și oaspeții capitalei să fie prudenți pe străzi și în trafic, să nu-și parcheze automobilele sub copaci și să țină cont de recomandărilor specialiștilor. 

Totodată,  conducătorii auto sunt îndemnați să dea dovadă de prudență când pornesc  la drum cu ocazia sărbătorilor care urmează și să se asigure că  unitățile de transport sunt echipate pentru condițiile de iarnă (să fie  dotate cu pneuri corespunzătoare, lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip).

Conform  Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada menționată, pe  teritoriul republicii vor cădea precipitații sub formă de ninsoare și  lapoviță, iar pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m²), izolat va  viscoli. 

De  asemenea, se recomandă abținerea de la deplasările lungi. Totuși, dacă  decideți să mergeți în vizită la rude, de sărbători, informați-vă din  timp despre starea traseului pe care urmează să vă deplasați și în  localitățile în care mergeți.

În  caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor  meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central  Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.