Asfaltarea aleei pietonale din bd. Mircea cel Bătrân din data de 27.06.2020

Primăria municipiului Chișinău informează că pe aleea pietonală din  bd. Mircea cel Bătrân, sectorul Ciocana, intersecție cu str. Petru  Zadnipru, se desfășoară lucrări de așternere a stratului de asfalt. Zona  pietonală se află în reparație curentă, iar lucrările vor fi realizate  etapizat, pentru a nu crea disconfort pietonilor.

Așternerea asfaltului pe alee a fost executat pe parcursul zilei de  sâmbătă și prevede renovarea a 1450 m². De asemenea, pe tronsonul  reabilitat au fost pozate rețelele pentru iluminatul nocturn decorativ  și a sistemului de irigare a spațiilor verzi.  

Aflat pe șantier, pentru a verifica mersul lucrărilor de reabilitare a  zonei pietonale, primarul general, Ion Ceban, a declarat că  implementarea proiectelor de modernizare a străzilor vor contribui la  dezvoltarea infrastructurii drumurilor din capitală.

„Sunt lucrări necesare, pe care chișinăuienii le așteaptă de mai  mulți ani. Această alee este una din principalele zone de recreere  pentru locuitorii sectorului Ciocana, iar scopul nostru este de a  amenaja zone verzi, pentru confortul orășenilor", a precizat edilul. 

Lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo și presupun  înlocuirea stratului de asfalt și a bordurilor pe o suprafață de 14 mii  metri pătrați, pe tronsonul: str. P. Zadnipru - str. Prof. Ion Dumeniuk.  De asemenea, pe aleea bd. Mircea cel Bătrân vor fi amenajate spațiile  verzi, piste pentru bicicliști, va fi instalat iluminat nocturn  decorativ, precum și mobilier urban.