Aplicarea benzilor dedicate în sectorul Ciocana

  Pretura sectorului Ciocana informează că, în conformitate cu dispoziția Viceprimarului municipiului Chișinău Ilie CEBAN, nr. 610-d din 19 octombrie curent, „Cu privire la inițierea implementării benzilor de circulație rutieră dedicate transportului public pe unele coridoare din municipiul Chișinău”, bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Alecu Russo vor avea în regim de testare benzi de circulație rutieră dedicate transportului public.

     Aplicarea acestor benzi are ca scop facilitarea deplasării transportului public și transportarea călătorilor în timp cât mai util. banda de carosabil este destinată inclusiv cicliștilor.

    Utilizarea „benzii dedicate" de către conducătorii auto din capitală este permisă la intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți, dar este interzisă circulația pe bandă.   

    Parcarea pe strada cu bandă dedicată este permisă doar în locurile special amenajate, din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare, inclusiv la intrarea în curți, este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.