Apel către cetățeni!

Primăria Chișinău a recepționat multe mesaje de la oameni de bună  credință, care vor să ajute în prevenirea răspândirii infecției prin  COVID-19.

1. Începând cu ziua de luni, 16 martie, a.c., Primăria va dispune de alte 200 de mii de buclete informative:
- 40 mii de afișe și postere, acestea urmând a fi tipărite;
- materiale informative ale Organizației Mondiale a Sănătății care vor fi repartizate;
- amplasarea banerelor prin oraș;
- spoturi audio și video cu recomandări și sfaturi.

Cetățenii care vor să ajute serviciile municipale la repartizarea,  distribuirea, precumr și afișarea materialului informativ în magazine,  farmacii, spații publice, rugăm să ne contacteze.

2. Voluntarii și-au anunțat disponibilitatea să se implice în  situația de criză. Astfel, putem asigura asistența socială la domiciliu,  pentru ca persoanele să nu fie nevoite să iasă din casă după  cumpărături sau alte utilități. Contăm pe o astfel de mobilizare din  partea voluntarilor.

3. Totodată, mai mulți agenți economici vor să se implice, prin ași  aduce aportul prin donarea de finanțe și alimente pentru spitale, dar și  simpli cetățeni.

Cei care vor să contribuie într-un fel sau altul, sunt rugați să  contacteze viceprimarii capitalei, Inga Ionesii și Angela Cutasevici.

Municipalitatea mulțumește cetățenilor pentru implicare, în contextul  măsurilor de protecție pentru prevenirea infectării prin COVID-19.