Alege sănătatea, alege viața!

  Funcționarii Preturii sectorului Ciocana au participat la atelierele de instruire privind Promovarea Sănătății în Toate Politicile, organizat și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și implementat de Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică.

  Cursurile au fost pregătite și moderate de către Oleg Lozan, Director al Școlii de Management în Sănătate Publică.

  Proiectul moldo-elvețian „Viață sănătoasă” este o inițiativă comună a Republicii Moldova și Elveției, care are drept obiectiv reducerea poverii bolilor netransmisibile (BNT) în țară, car sunt principala cauză de deces în Moldova.

  Acest proiect se concentrează pe promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul campaniilor de informare și educare a populației, precum și prin sprijinirea autorităților naționale în elaborarea și implementarea politicilor de prevenire și control al bolilor netransmisibile.

  Scopul instruirii a fost îmbogățirea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților practice ale participanților în gestionarea și promovarea sănătății publice la nivel local.

  Astfel de instruiri oferă informații și abilități practice care pot ajuta cetățenii să adopte un stil de viață mai sănătos, demonstrând deschiderea și interesul administrației publice locale pentru bunăstarea cetățenilor.