Desfășurarea jocurilor militar-sportive în sectorul Ciocana

          În ţară este în plin proces de desfășurare încorporarea, iar pentru Pretura sectorului Ciocana a devenit o frumoasă tradiție petrecerea solemnă a recruților la serviciul militar în Armata Naţională.

          Evenimentul a avut loc la 20 septembrie pe stadionul Şcolii Profesionale nr.7 cu participarea instituțiilor de învățământ secundar,  profesional tehnic secundar şi profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar, din sector, Batalionului de Gardă cu un pluton din garda de onoare, cu modele de echipament ale Armatei Naționale, Batalionul 22 Menținere a păcii, Batalionul cu destinație specială “SCORPION” al  Inspectoratului General de Carabinieri cu prezentarea elementelor luptei corp la corp și a tehnicii din dotare, Academia Militară a Forțelor Armate, Orchestra Militară şi  Regimentul de Rachete Antiaeriene cu expoziție de tehnică militară.

          Sărbătoarea a fost onorată de prezenţa Pretorului sectorului Ciocana, Sinilga ŞCOLNIC. În mesajul de felicitare a încurajat  tinerii, dorindu-le sănătate, realizarea tuturor dorinţelor şi idealurilor, activitate reuşită în vederea asigurării păcii şi securităţii statului nostru – Republica Moldova. 

          Programul sărbătorii a  prevăzut competiţii sportive la probele individuale şi în echipă:

Tracţiuni  în braţe la bara fixă 

Ridicarea halterei  16 kg, prin procedeul smuls

Aruncarea grenadei  de mână 700 g. la distanţă

Ştafeta 4 x 100 m

 Tragerea otgonului 

           Echipele învingătoare, clasate pe locurile I, II, III: Şcoala Profesională nr.7, Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică, Liceul Teoretic cu Profil Sportiv nr.2, au fost  menţionate cu diplome, cupe  şi cadouri de preţ din partea Preturii.

          De asemenea toţi participanții la sărbătoare au servit primul terci soldățesc. Recruţii au avut parte de un amplu  program de exerciţii de de luptă corp la corp şi demonstrații de forţă, prezentat de Batalionul cu Destinaţie Specială „Scorpion”al Inspectoratului General de Carabineri, aplicaţii de lupte marţiale a grupei din componenţa Liceului Teoretic Sportiv nr.2, elemente instructive de front cu armă a Batalionului de  Gardă  care a demonstrat elemente instructive de front cu armă.

          Tinerii recruţi şi oaspeţii evenimentului au admirat expoziţia de armament şi mijloace speciale, tehnica de luptă. Publicul a fost delectat de un frumos program artistic  din partea Orchestrei Militare și Formaţiei „ Fulger” a Brigăzii de poliţie cu destinație specială Fulger a MAI.