Campania de salubrizare de toamnă - râul Bâc

          Astăzi, 17.10.2019, în contextul acțiunilor propuse spre amenajare și salubrizare a municipiului Chișinău, stipulate în Dispoziţia Primarului general interimar al municipiului Chişinău nr. 677-d din 23 septembrie 2019 „Cu privire la organizarea și desfășurarea campaniei de salubrizare de toamnă, începînd cu ora 1200-1600, Pretura sectorului Ciocana, serviciile municipale de profil, în comun cu reprezentanții Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Moldova, au desfășurat o acțiune de salubrizare a fâșiei riverane a râului Bâc, segmentul : str.Izmail – str. Lunca Bâcului.

           Pretura sectorului Ciocana, a acordat 500 saci, 200 perechi mănuși, 200 sticle de apă potabilă. Au fost antrenate  5 unități de transport (tractoare).

           La această acţiune au participat elevii Şcolii profesionale nr.10 cu 81 de persoane, Centrul de Excelență în Industrie Ușoară cu 95 de persoane şi angajații Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi ” cu10 persoane.

           Ca urmare a acțiunilor întreprinse s-a colectat plasticul, deșeurile ocaziționale, precum și cele de construcții din preajma albiei râului Bâc, în perimetrul străzilor Ismail și Lunca Bâcului. Totodată  s-a  salubrizat acostamentele de-a lungul străzii Varnița. În total au fost evacuate 4 rute de gunoi menajer, de construcție și două rute de crengi.